Wednesday, September 2, 2015

Shopping ja esmased kontaktid Castelo Brancos!

1.september

Täna külastasime kohalikku kaubamaja Forum Castelo Branco

Teel Forum Castelo Brancosse

Suuruselt pisut väiksem kui Lõunakeskus, kuid sealolevad kauplused on minuarust paremad. Ka hinnad on odavamad. Võtame või Zara - Eesti kauplustes maksavad triiksärgid 39.95 €, siin on need 10 € odavamad. Trippisime natuke ringi ning seejärel otsustasime võtta väikese eine. 

Salat, riis, friikartulid, kanafilee(vist), Pepsi ja Espresso(hiljem) - 5 €. 

Mina näiteks ei jõudnud ära süüa. Eriti hea hetk oli see, kui toidud kätte saime. Meile tundus, et asi on natukene kuivavõitu. Meie: Excuse me! Do you have any kind of sauce? Müüja: No! We only have mustard! Meie: Yeah, we will take that! Müüja: A mustard?! Meie: Yeah! Müüja: You guys like mustard?! Meie: Yeah! Müüja: What the hell men?!(samal ajal sinepit ulatades). :D

Pärast seda tegime veel väikse ringkäigu. Mina näiteks soetasin paar vidinat spordipoest. Egon veel seda ei tea, aga nüüd me hakkame trenni tegema, raisk! 


Koju tulles sain oma healt sõbralt infot, et ETV pealt tuleb ''Kevade''. Nonii, läheb käima! Väga mõnus vaatamine. Ja väga õpetlik! 


Eriti eredalt jäi filmist kõlama lause, mille õpetaja lausus Tootsile: ''Vaata mulle otse silma sisse! - Tubli! - Katsu paremini õppida! Kui sa nii palju ei saa, kui üles antud, pole vaja. Aga mis õpid, õpi hästi.''

Kell on peaaegu 21:00. Kuna üks erasmuslane, itaallanna, saabus samuti Castelo Brancosse, leppisime kokku, et saame kell 21 kokku.  ning siis kohtume oma local buddyga - tema on see, kelle poole me pöördume mis tahes probleemide tekkimisel. Ta aitab meid, kuidas saab. Tema nimi on Tiago. Ja nagu selgus, see tüüp on ülicool - sõbralik, mõistab huumorit jne. Ta rääkis väga palju, mis siin seoses kooliga toimuma hakkab. Kuuldes, et ma õpin energeetikat, hakkas ta naerma ja ütles: ''Good luck bro! That's one of the toughest specialities in Portugal!''. Lihtsalt peab joppama, et õppejõududeks ei satuks need kõige hullemad. On aineid, kus 20-st osalejast lõpetab 2-3 üliõpilast. Yeeeaaah. Võttis natuke mõtlema. Kuid ega Egonil samuti kerge saa olema. Üldjoontes on meie olukord samasugune. Erasmuse õpilastele, väidetavalt, erikohtlemist ei rakendata, ning on aineid, kus projektide maht ulatub 50 leheküljeni. Me vist hakkame lennupileteid Eestisse vaatama :D Kuid kokkuvõttes soovitas Tiago meil kõikides tundides kohal käia, isegi kui need on portugali keeles - see võib eksamite perioodil meile suureks abiks olla. 

Unustasin mainida, et vahepeal liitus meie seltskonnaga veel üks buddy. Hiljem sõidutasid nad meid kohta, kust avanes imeline vaade Castelo Brancole: 

Castle of Castelo Branco

Väikesed turistikad ka, näitamaks, et kõik on timm ;)


Jaa siis tegime veel koos ühe grupipildi ka :)


Hetkel on seltskond veel väike, kuid nii umbes 3 nädala pärast on see kindlasti kordades suurem. Kuuldatavasti pidavat siia kokku tulema 80 erasmuslast. Lahe! Praegu kõik! Püsige lainel! 

No comments:

Post a Comment