Tuesday, September 1, 2015

31.august! 

Esimene öö uues elupaigas möödus suurepäraselt! Esmane plaan nägi ette kohaliku supermarketi külastamist. Ostsime sealt igast manti, mida äraelamiseks vaja võiks minna: riisi, mune, sinki, saia jne. Et saada mingigi ülevaade ostetud kraamist, postitan vaatamiseks ka ühe pildikese:

PS! Jõudsime Portugali nädalakese varem, kui vaja! :)

Ülaloleva pildi kohta tooks veel informatsiooniks nii palju, et tegemist on 0.2L pudelitega. Ega me muidu polekski ostnud, aga no nii nunnud nägid välja lihtsalt. Nii pisikesed, et jooks või ühe ära kohe :D. 

Ah olge nüüd! Tegelikult ostsime ikka süüa ka. Ülikooliaastad on nii palju õpetanud, et kui ise süüa ei tee, siis ei tee keegi. Võtsime eeskujuks kohalikes kohvikutes pakutava ning valmistamise samasuguse, tegelikult isegi parema. Polnud just mitte väga peadmurdev. 

Maitsev toit 123.

Tegelikult saime ju suurepäraselt hakkama, noh me ise arvame vähemalt nii. Ja kuna maitses see samuti suurepäraselt, siis otsustasime end ühe nunnukesega premeerida.

Esmakordselt külastasime ka Castelo Branco Polütehnilise Instituudi peahoonet, kus saime natukene infot edasise kohta. Küsimusele, kas õpe toimub ikka inglise keeles, vastas kohalik koordinaator resoluutse ''EI''. Sorry kutid, aga õpe on enamasti siiski portugali keeles. Aalrait. Tundub nagu tehtav  eks :D. Vajalik informatsioon käes, otsustasime üles otsida Tehnikainstituudi, kus minu ja Egoni õpe toimuma hakkab. 

Instituuti otsides...

Ja lõpuks me selle leidsime. Just siin hakkab alates 21.septembrist toimuma meie õpe: 


Aga õpe on ju portugali keeles, mäletate? Pole muret, sest otse kooli kõrval on...suuuur sisemaa bassein. Tadaaaaaaa:


Ühesõnaga, kui pea paks, tuleb sinna ulpima minna :D

Õhtul mõtlesime, et fuck that shit, võiks kuskil piljardit mängida. Sõbralike kodanike - nüüdseks juba kaasmaalaste - abiga leidsime üles ka kohaliku piljardibaari. Mäng oli pinev ja pingeline, löögid olid läbimõeldud ja ebatäpsed. Kuid sellegi poolest võitis Castelo Branco eelturniiri antud postituse autor ise. 


Peale piljardit tegime väikese ringkäigu linnas:


Ja õhtu kulmineerus keelekursusega. Bourne Legacy ja portugali keel. Muuseas õppisime ära järgmised sõnad: aeroporto - lennujaam; banco - pank. :D :D Ja kui keerulisemad sõnad juba selgeks said, läksime üle lausetele. Vamos, vamos, esta em movimento - kiiremini, ta on juba liikvel! Ei tea, ise hindame keelekursust hindele A. 

Keelekursusel...

Mingid hieroglüüfid on keset televiisori ekraani, nagu näete :D. Neid me ära ei oska veel kaotada, seega tuleb ära harjuda. 

Side lõpp! Obrigado! Tean küll, mida te mõtlete. Intelligentsed mehed, oskavad võõramaa keeli ja puha. Jep, me teame! 

No comments:

Post a Comment